Politika privatnosti

Politika privatnosti

Ko smo mi

Naša adresa web mesta je: https://savastajic.com

Komentari

Kada posetioci ostave komentare na veb mestu, skupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare kao i IP adresu posetioca i nisku user agent njegovog pregledača veba za pomoć u otkrivanju nepoželjnog.

Anonimizovana niska napravljena od vaše adrese e-pošte (takođe nazvana i heš) može biti dostavljena usluzi Gravatar da bi se videlo da li je koristite. Politika privatnosti usluge Gravatar je dostupna ovde: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša slika profila je vidljiva javnosti u smislu vašeg komentara.

Sadržaj

Ukoliko otpremate slike na web mesto, trebalo bi da izbegavate otpremanje slika sa ugnežđenim podacima lokacije (EXIF GPS). Posetioci veb mesta mogu da preuzmu i izvuku podatke o lokaciji sa slika sa veb mesta.

Sav sadržaj na web mestu savastajic.com, autorsko pravo vlasnika savastajic.com, osim sadržaja koji se preuzima sa drugih web mesta.

Kolačići

Ukoliko ostavite komentar na našem veb mestu, možete se izuzeti od snimanja svog imena, adrese e-pošte i veb mesta u kolačićima. Oni su zbog vaše udobnosti tako da ne morate da ponovo popunjavate svoje detalje kada ostavite drugi komentar. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ukoliko posetite našu stranicu za prijavljivanje, postavićemo privremeni kolačić za određivanje da li vaš pregledač veba prihvata kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži lične podatke i odbacuje se nakon vašeg zatvaranja pregledača veba.

Kada se prijavite, takođe ćemo postaviti nekoliko kolačića da bismo sačuvali vaše informacije prijavljivanja i vaše izbore prikaza ekrana. Kolačići prijavljivanja traju dva dana, a kolačići mogućnosti ekrana traju godinu dana. Ukoliko izaberete „Zapamti me“, vaša prijava će trajati dve sedmice. Ukoliko se odjavite sa svog naloga, kolačići prijavljivanja biće uklonjeni.

Kada uredite ili objavite članak, dodatni kolačić će biti sačuvan u vašem pregledaču veba. Ovaj kolačić ne uključuje lične podatke i samo određuje ID članka koji uređujete. Ističe nakon jednog dana.

Ugnežđeni sadržaj sa drugih web mesta

Članci na ovom web mestu mogu da sadrže ugnežđeni sadržaj (npr. video snimke, slike, članke, itd). Ugnežđeni sadržaj sa drugih web mesta se ponaša na potpuno isti način kao da je vaš posetilac posetio drugo web mesto.

Ta veb mesta mogu da prikupe podatke o vama, koriste kolačiće, ugnezde dodatno praćenje od strane treće strane i nadgledaju vašu interakciju sa tim ugnežđenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije sa ugnežđenim sadržajem ukoliko imate nalog i prijavljeni ste na to veb mesto.

Analitika

Vaše lične podatke koristimo samo za pružawe I unapređenje sajta savastajic.com. Korišćenjem našeg sajta pristajete na prikupljanje I korišćenje informacija u skladu sa ovom politikom privatnosti.

Sa kim delimo vaše podatke

Tokom korišćenja savastajic.com možemo tražiti od vas da nam date određene lične podatke koje koristimo za kontakt sa vama ili indetifikaciju. Informacije koje se prikupljaju nisu ograničene na vase lične podatke nego i na Log.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ukoliko ostavite komentar, taj komentar i njegovi meta podaci se čuvaju neograničeno. Ovo je zato da bismo prepoznali i automatski odobrili sve komentare koje uslede umesti da ih držimo u redu za pregled.

Za korisnike koji se registruju na naše veb mesti (ukoliko ih ima), takođe čuvamo lične informacije koje dostave u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu da vide, urede ili obrišu svoje lične podatke bilo kada (izuzev što ne mogu da promene svoje korisničko ime). Upravnici veb mesta takođe mogu da vide i urede te informacije.

Koja prava imate u odnosu na vaše podatke

Ukoliko imate nalog na ovom veb mestu, ili ste ostavili komentare, možete da zahtevate da primite datoteku sa izvezenim ličnim podacima koje držimo o vama uključujući bilo koje podatke koje ste nam dostavili. Takođe možete da zahtevate da obrišemo bilo koje lične podatke koje držimo o vama. To ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni da držimo zbog administrativnih, pravnih ili bezbedonosnih razloga.

Gde šaljemo vaše podatke

Komentari posetioca mogu da budu provereni kroz uslugu automatskog prepoznavanja nepoželjnog sadržaja.

Vaše informacije za kontaktiranje

Vaše lične podatke koristimo isključivo kako bismo vas kontaktirali, slali obaveštenja (biltene, promotivne materijale …).

Kako štitimo vaše podatke

Sigurnost vaših ličnih podataka nam je važna, upozoravamo vas da nijedan način prenosa podataka putem interneta ili njihovo skladištenje nije 100% siguran. Iako koristimo komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu podataka, ne možemo da garantovati njegovu apsolutnu sigurnost. U toku prijavljivanja i razmene podataka koristimo sistem SSl protokola.

Promene u politici privatnosti

Vlasnik sajta savastajic.com zadržava pravo ažuriranja ili menjanja Politike privatnosti u bilo kom trenutku. Promene u Politici privatnosti će biti objavljene na stranici https://savastajic.com.

Vaše dalje korišćenje usluga savastajic.com, nakon što postavimo izmene na ovoj stranici će predstavljanje priznanje naših izmena i vaš pristanak da se pridržavate i da budete obavezani izmenama u Politici privatnosti.

Ukoliko napravimo bilo kakve materijalne promene u Politici privatnosti, obavestićemo Vas ili putem e-pošte koju ste nam dostavili, ili postavljanja obaveštenja na našem sajtu.

Kontakt

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u vezi sa ovom Politikom privatnosti, kontaktiraj te nas.